Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pivo za volant nepatří a policisté to řidičům opakovaně připomínají

Každoročně se policisté po celé republice zaměřují na alkohol za volantem. A ani velikonoční období není výjimkou. Tentokrát si na řidiče posvítily policejní hlídky na Semilsku a Jablonecku.

V rámci této akce ale policisté navíc spolupracují s Českým svazem pivovarů a sladoven. Netradičně tak řidiče nenechali pouze dejchnout, ale také jim vedle toho nabídli nealko pivo jako náhradní variantu klasického chmelového moku. Po nealko pivu totiž za volantem neohrožují ani své ani cizí životy.

„V letošním roce se jednalo o již desátý ročník akce Řídím, piju nealko. Policisté se v Libereckém kraji zaměřili na řidiče v Lučanech nad Nisou a v Sedmihorkách,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Zde policejní hlídky zkontrolovaly téměř stovku řidičů. Výsledky ale byly poměrně povzbudivé. Ani u jenoho nebyl zjištěn z dechové zkoušky alkohol.

Místo pokut tak řidiči dostali nealko pivo a jednorázový alkotest. Policisté se samozřejmě nezaměřovali pouze na alkohol. „Policisté kontrolovali mimo jiné také dodržování rychlosti, dodržování pravidel silničního provozu nebo používání bezpečnostních pásů,“ komentovala Sochorová.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, alkohol, pivo, řidiči, Jablonecko, Semilsko, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou, Český svaz pivovarů a sladoven, Liberecký kraj, Lučany nad Nisou, Sedmihorky

Pivo za volant nepatří a policisté to řidičům opakovaně připomínají  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.