Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rychlík mířící z Liberce do Pardubic narazil u Malé Skály do stromu, provoz se zastavil

Při nehodě, ke které došlo přes 17. hodinou, byl zraněn jeden člověk. Naštěstí utržil jen lehké zraněné. Dalším přibližně 200 cestujícím se nic nestalo.

Spadlý strom zastavil dnes odpoledne provoz na frekventované železniční trati z Liberce na Hradec Králové. Do stromu najel rychlík mířící z Liberce na Pardubice, záchranáři tam ošetřili jedno lehké zranění. Mezi Turnovem a Železným Brodem nahradily vlaky autobusy, řekla mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Nehoda se stala krátce před 17:00 mezi Malou Skálou a Železným Brodem. „Nikomu se naštěstí nic nestalo. Vlak nevykolejil, bude ale třeba ho odtáhnout,“ dodala mluvčí Vanda Rajnochová. Podle předběžných odhadů by mohl být provoz kolem 20:00 obnoven, záležet ale bude podle ní na tom, jak rychle se vlak podaří odtáhnout a jednokolejnou trať zprůjezdnit.

K nehodě vyjížděla zdravotnická záchranná služba. „Na místě jsme ošetřili jedno lehké zranění, do nemocnice jsme ale postiženého nepřeváželi, byl ponechán na místě,“ doplnil mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Podle odhadu záchranářů cestovaly rychlíkem zhruba dvě stovky lidí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, vlak, nehoda, Jablonecko, Liberec, strom, Pardubice, Malá Skála, Železný Brod, České dráhy, Hradec Králové, Turnov

Rychlík mířící z Liberce do Pardubic narazil u Malé Skály do stromu, provoz se zastavil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.