Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladík řádil po celém kraji. Na triku má celou řadu vloupaček

Tenhle mladík toho má na triku opravdu požehnaně. Od začátku roku stihl spoustu věcí. Bohužel pro něj se k většině z nich naše společnost ani policisté nestaví zrovna kladně.

Sedmadvacetiletý mladík z Frýdlantska je takový neposeda. Pořád musí něco dělat, jenže mezi jeho záliby bohužel nepatří pohodový běh nebo třeba malování. Místo toho svůj čas trávil vloupačkami, krádežemi i řízením bez řidičáku.

K nočním jízdám po krásném kraji Libereckém využíval auto své spolubydlící. Ta ale o ničem nevěděla. Stačilo odložit klíčky na místo, kam se muž jednoduše dostal, a aniž by to žena tušila, její vypečený spolubydlící si užíval jízdy. Za volantem přitom neměl co pohledávat, jelikož nevlastní řidičské oprávnění. Tohle je ale teprve začátek.

„V polovině ledna podnikl mladý muž hned několik vloupaček. Například se vloupal do bytového domu v Liberci, kde vypáčil dveře. Jelikož zde nic nenašel, přesunul se do dalšího domu hned v sousedství,“ uvádí policejní mluvčí Vojtěch Robovský. V garážích tohoto domu se rozbitím okna vloupal do čtyř automobilů. Odnesl si cokoliv, co mělo nějakou hodnotu.

Na list svých prohřešků následně přidal garáž u jabloneckého domu. „Z té si odnesl elektrokolo a motorovou pilu,“ informuje Robovský. Netrvalo dlouho a v březnu padla mladíkovi do oka dodávka zaparkovaná na zahradě rodinného domu v Hanychově. Stačilo pár minut a z vozu zmizelo nářadí a stavebnické přístroje za desítky tisíc korun.

„Labutí písní pro tohoto nenechavce bylo vloupání do garáže rodinného domu v Hanychově. Poté, co přeštípl zámek branky, vlezl na pozemek a zamířil ke garáži,“ komentuje mluvčí. Rozbil okno a vypáčil vrata. Ze zaparkovaného vozu si pak odnesl věci za více než 70 tisíc korun.

Policistům se vršily důkazy, a tak si zanedlouho po poslední vloupačce pro pachatele došli. Jak se ukázalo, během pár měsíců způsobil škodu za více než 420 tisíc korun. Obviněn byl z šesti přečinů. Podle policejního komisaře se muž z Frýdlantska dopustil krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na rozsudek si mladík počká ve vazební věznici. Za mřížemi může strávit rok, ale také klidně pět let.

Foto PČR

Štítky krimi, krádež, vloupačka, Frýdlanstko, policie, garáž, dům, Frýdlantsko, Liberecký kraj, Liberec

Mladík řádil po celém kraji. Na triku má celou řadu vloupaček  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.