Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Bývalé přítelkyni vyhrožoval stovkami zpráv a telefonáty

Srovnat se s rozchodem a přijmout vztah a lásku jako součást minulosti není nikdy jednoduché. A někdo se prostě s koncem smířit neumí nebo nechce. Tak jako sedmatřicetiletý muž z Prahy.

Ač láska ze strany o sedm let mladší ženy již vypršela, muž na ni zřejmě jen tak zapomenout nehodlal a možná taky neměl co na práci. „Uchýlil se tak do neosobního světa internetové a mobilní komunikace, prostřednictvím které se snažil zvrátit minulost. Pravidelně a s takřka neochvějným zápalem, hraničícím neřkuli až s posedlostí, prostřednictvím telefonu a profilů na sociálních sítích, kontaktoval svou bývalou přítelkyni,“ popisoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Ostychem tenhle Pražák vážně netrpěl. Během pár měsíců poslal ženě více než 180 urážlivých a výhružných esemesek, 50 zpráv a došlo i na skoro 70 hovorů. „Namísto urážlivých esemesek měl raději zvolit květinu a vlídné slovo,“ sděluje Robovský. Jenže místo toho se vyhrožování stupňovalo a dokonce zhruba 50 zpráv adresoval muž rodinným příslušníkům bývalé lásky.

V tu chvíli se už žena obrátila na policisty s žádostí o pomoc. A muž tak dosáhl úplně něčeho jiného, než asi chtěl. U bývalé partnerky zájem nevzbudil a přízeň si nevynutil. Zato vzbudil zájem policistů, který pro změnu asi on nevítal. Na stanici pak musel podat třicátník vysvětlení. A policisté mu na oplátku sdělili obvinění z přečinu nebezpečného vyhrožování a nebezpečného pronásledování. Za mřížemi by tak mohl strávit až jeden rok.

Foto PČR

Štítky vyhrožování, pronásledování, partner, krimi, policie, láska, Praha

Bývalé přítelkyni vyhrožoval stovkami zpráv a telefonáty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.