Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté pátrají po více než 300 osobách, ročně řeší stovky oznámení

Součástí práce policistů je samozřejmě i pátrání po hledaných nebo pohřešovaných osobách. Do pátrání zejména po pohřešovaných lidech jsou často zapojeny desítky lidí z různých složek Integrovaného záchranného systému.

„Loni jsme obdrželi přes šest set oznámení, která byla označena příznakem pohřešování,“ informuje policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Ročně tak policisté mnohokrát nasadí všechny možné síly a prostředky, aby všechny našli. Často spolu s nimi do terénu vyráží i hasiči, zdravotníci, horská služba, strážníci a dobrovolníci i rodinní příslušníci.

Aktuálně je na území Libereckého kraje pohřešováno celkem 11 osob, po pěti z nich pátrají policisté na Liberecku. „Pohřešovanou osobou je člověk, o němž bylo učiněno oznámení o pohřešování. Zároveň není známo místo, kde se daná osoba nachází a není podezřelá ze spáchání nějakého trestného činu,“ vysvětluje mluvčí.

Naopak osobou hledanou je člověk, který je obviněný nebo podezřelý ze spáchání trestné činnosti. Takových lidí je v kraji o poznání více než osob pohřešovaných. Policisté mají v evidenci celkem 305 hledaných osob na území kraje, z nich 137 je na Liberecku. 

Foto PČR

Štítky krimi, Liberecký kraj, hledané osoby, pohřešované osoby, pátrání

Policisté pátrají po více než 300 osobách, ročně řeší stovky oznámení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.