Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do potyčky se na Franťáku zapojilo deset lidí. Konflikt vznikl kvůli psovi

Velikonoční pondělí přineslo potyčku na Františkově. Všechno přitom začalo celkem nevinně. Na zahradu u jednoho z domů přišel kolem 19. hodiny cizí pes, který nakonec kousl do nohy přítomnou ženu. Psa odehnal její partner, jenže to už na místo mířil mstitel v podobě majitele psa odnaproti.

„Jakmile se s vulgarismy a výhružkami na rtech začal sápat po kousnuté mladé ženě, pochopitelně se jí zastal do té doby její klidný přítel. Svár byl na světě. Labilní agresor začal rozdávat rány všude kolem sebe za zvuků hurónského řevu. Tu dopadla pěst na čelist mladé ženy, tu do tváře jejího přítele,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

To už se ale na pomoc vydali další lidé, nakonec se tak do potyčky zapojilo celkem deset lidí. „Dva muži však byli za svou aktivitu nečekaně odměněni několika údery podnapilého agresora. K tomu všemu si i původní strůjce sváru, onen nevychovaný pes, vybral svůj cíl. Lýtko jednoho z mužů. Ani přes několik marných pokusů, do té doby křepčících rodinných příslušníků a známých agresora, se jim jej zastavit nepodařilo. A tak se do potyčky zapojila bezmála desítka lidí,” doplnil mluvčí.

Dal se na útěk

Agresor se nakonec dal před přesilou na útěk, to už ale na místo mířila policie. „Nutno dodat, že šarvátka skončila vyraženým zubem, zlomeným nosem, několika zhmožděninami a kousanci,” řekl Robovský.

Agresivního 39letého muže z Liberce si převzali do péče policisté z obvodního oddělení Vápenka. „Vzhledem k podnapilosti, neboť přístroj vykázal pozitivní hodnotu 1,7 promile alkoholu, byl muž umístěn na záchytku, odkud po vystřízlivění putoval zakusit atmosféru policejní cely,” uzavřel mluvčí s tím, že za přečin výtržnictví a ublížení na zdraví mu hrozí až tři roky vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Františkov, potyčka, pes, Velikonoční pondělí, Františkov (Velké Kunětice)

Do potyčky se na Franťáku zapojilo deset lidí. Konflikt vznikl kvůli psovi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.