Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Horská služba zasahovala v Krkonoších u vyčerpané turistky

Krkonošská horská služba ve středu večer zasahovala v těžko přístupném terénu mezi Luční boudou a boudou U Bílého Labe u vyčerpané turistky. Šestnáctiletá dívka nemohla dál. Záchranáře přivolali turisté.

„Podle jejich informací se při sestupování od Luční boudy k boudě U bílého Labe nacházela mladá žena. Terén je zde náročný, takže už nebyla schopná dále pokračovat v túře a její přítel by sám transport nezvládl," uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Tomáš Novák. Horská služba z Pece pod Sněžkou získala přesnou polohu dvojice díky odeslání polohy z aplikace Záchranka.

Turisté uvízli v místech, kde je stále ještě sníh. Proto záchranáři zvolili cestu přes hřeben Luční hory, kam dojeli na terénní čtyřkolce s pásy. Dál pokračovali s vybavením nutným k zásahu na skialpinistických lyžích. Druhá skupina horské služby postupovala ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe. Ke Špindlerovu Mlýnu přepravili dívku v člunu Akia, který slouží v zimě ke svozu raněných ze svahu. Tam si ji po hodině a půl od nahlášení případu převzali do péče její kamarádi. Podle náčelníka Horské služby Krkonoše Pavla Jirsy nebyla odborná pomoc zdravotníků potřeba.

„Transport komplikoval stav sněhové pokrývky. Vzhledem k jarnímu počasí už místy sníh nebyl a záchranáři museli několikrát sundat lyže a ženu ve svozném prostředku přenášet přes suťová pole stovky metrů," dodal Jirsa.

Autoři | Foto horskasluzba.cz

Štítky neštěstí, hroská služba, Krkonoše, turistika, zdraví, horská služba, Luční bouda, Bílé Labe, Tomáš Novák, Špindlerův Mlýn, Labe, Pec pod Sněžkou, Luční hora

Horská služba zasahovala v Krkonoších u vyčerpané turistky  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.