Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kamarádská noční projížďka se změnila v policejní zásah, přivolán byl i kynolog

Pohled na město pod Ještědem zahalené do nočního hávu je jistě krásný. A neodolala mu ani dvojice mladíků. Pro ně ale nebude tahle noc vzpomínkou na krásné výhledy. Výlet jim totiž překazili muži zákona.

Ale začněme od začátku. Je krásná jarní noc. Vůně rozkvetlých stromů a hvězdné nebe asi inspirovaly dva hochy k projížďce. A nezastavilo je ani to, že po chvilce nevěděli, kam jedou. Holt se asi věnovali všem těm nočním krásám. Zvedající se čumák auta a líně předoucí motor je utvrdil v tom, že stoupají kamsi do hor. O několik desítek metrů později jim dopravní značka, skrytá za porostem okolo cesty, prozradila, že míří přes Ještěd k Dubu,“ líčil událost policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Co čert nechtěl, výlet jim překazila rána. Praskla pneumatika. Co se dalo dělat, bylo potřeba něco udělat. A ty dva nenapadlo nic jinýho než si prostě takovou pneumatiku sehnat na nějakém parkovišti. Stav rezervy totiž napovídal, že by posádku vozu nedovezla o moc dál než prasklé kolo.

„Hned na prvním parkovišti našli stejný typ vozu a začali přezouvat. Zřejmě ale nebyli příliš zruční, vše jim navíc komplikoval bezpečnostní šroub,“ komentoval Robovský. No, trvalo to hodinu, než vůbec demontovali dvě kola.

Počínali si navíc dost nevybíravě. Není divu, že klepání a kopání do kovu vzbudilo kolem jedné hodiny ranní některé z místních. Na místo tak přivolali policii. A zatímco devatenáctiletý a třiadvacetiletý mladíci měli plné ruce práce, na místo mířila policejní hlídka i psovod se svým čtyřnohým společníkem.  „Poté, co si jeden z mladíků narovnával kosti od půldruhé hodiny trvajícího předklonu u nespolupracujícího šroubu, spatřil odlesk reflexu. Oční kontakt mladíků znamenal jediné – prcháme,“ uvedl mluvčí.

Jenže to už na ně cenil zuby příslušník policie, samozřejmě ten psí. Mladíci v tu chvíli asi uznali, že se s takovým protivníkem a navíc přesilou nemohou měřit. A tak celý výlet i přezouvání skončilo. Z místa se mladíci projeli na policejní služebnu. Jak se ukázalo, starší mladík má za sebou kriminální minulost, policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve stádiu pokusu, za který by mohl strávit za mřížemi i tři roky. Mladší spolupachatel odešel domů s hrozbou trestu. Ve vězení by mohl strávit až dva roky.

Foto PČR

Štítky krimi, policie, krádež, Ještěd

Kamarádská noční projížďka se změnila v policejní zásah, přivolán byl i kynolog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.