Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Koupila si auto přes inzerát, jenže vůz měl najeto dvakrát více, než prodejce sliboval

Na internetovém portálu si žena vyhlédla vůz. Vyhovoval jí stav, najeté kilometry, prostě jí padl do oka. K současnému majiteli poslala svého muže, prodej proběhl bez problémů. Když si ale žena své nové auto prohlédla, tak jí asi radost rychle přešla.

Na autě totiž nesedělo hned několik věcí. „Žena zjistila, že nejenže nesouhlasí ujeté kilometry, ale ani rok výroby, který byl uveden v inzerátu,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Kdyby se ještě tak sekl prodejce o nějakou tu desítku kilometrů, to by asi nikdo neřešil, jenže namísto ujetých 210 tisíc kilometrů mělo za sebou auto více než 460 tisíc.

„Prodejce to zdůvodnil výměnou motoru a budíků,“ popisoval případ mluvčí. Nová majitelka s vozem zamířila do servisu a zároveň si srovnala evidenční číslo vozu se stavem tachometru. A v tu chvíli už musela mít jasno. Byla napálena!

Není těžké odhadnout její další kroky. Ty samozřejmě vedly k policistům, kteří se případu začali věnovat a zkontaktovali i úplně původního majitele automobilu. Navíc se ukázalo, že problém nebyl jen v inzerátu a následném stavu vozidla, ale také v kupní smlouvě. Tam totiž chyběla prodejní cena i stav tachometru. Nyní je tak čtyřicátník z Liberce podezřelý ze spáchání přečinu podvod. Za takový obchod mu tak nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto PČR

Štítky krimi, auto, podvod, policie, Liberec

Koupila si auto přes inzerát, jenže vůz měl najeto dvakrát více, než prodejce sliboval  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.