Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO: Nehoda studenta frýdlantské školy. S traktorem narazil do stromu, musel být operován

V rámci odborného výcviku frýdlantské Střední školy hodpodářské a lesnické došlo ve čtvrtek odpoledne k nehodě. Student svážející dřevo nezvládl jízdu traktorem a narazil do stromu. Záchranka ho odvezla do nemocnice.

Student byl pod dohledem učitele odborného výcviku. „Žák má řidičský průkaz skupiny T, přičemž zmíněný stroj znal. Běžně s ním v rámci odborného výcviku pracuje,“ uvedl ředitel školy Miroslav Kudrna.

Podle něj byl žák patřičně instruován, jak se strojem zacházet. „Učitel jel v doprovodném vozidle několik desítek metrů před traktorem, který žák řídil a průběžně kontroloval jeho jízdu ve zpětném zrcátku,“ dodal ředitel.

Sjel z cesty

K nehodě došlo mezi Hejnicemi a Libverdou. Mladý řidič jel po mírně se svažující rovné asfaltové účelové komunikaci, lemované stromořadím, když sjel z cesty a čelně narazil do stromu. 

Student byl se zraněním hlavy transportován do nemocnice v Liberci, kde se podrobil operaci obličeje. „Žák se po včerejší operaci obličeje probral, komunikuje s rodiči (vyžádal si sluchátka a telefon) a zůstává na pozorování na jednotce intenzivní péče. Krvácení do mozku se při CT hlavy nepotvrdilo,“ řekl ředitel Střední školy hospodářské a lesnické.

Autoři | Foto Střední škola hospodářská a lesnická

Štítky nehoda, Frýdlant, traktor, lesnická škola, Hejnice, strom, Libverda, Liberec

FOTO: Nehoda studenta frýdlantské školy. S traktorem narazil do stromu, musel být operován  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.