Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Klikatou cestu opilý řidič nezvládl. Dvakrát se převrátil a skončil mimo silnici

Oslavy čarodějnic se většinou bez nějakého toho popíjení neobejdou. Jenže v takovou chvíli rozumný člověk odloží klíče od vozu. Sedmatřicetiletého muže z Hrádecka ale alkohol v krvi před jízdou nezastavil.

Chtěl asi pořádně oslavit pálení čarodek, proto po půlnoci usedl do auta, že se zajede veselit ještě do nedaleké obce. Při této cestě měl štěstí. Jenže zanedlouho poté, co už vesele pokračoval v popíjení, ho telefonát vyburcoval k další jízdě. „Řidič tedy nasedl opět do vozu a vyjel ve směru od Hrádku na Bílý Kostel. Klikatá silnice byla ale vzhledem k hladině alkoholu v krvi řidiče příliš náročná. V jedné zatáčce nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci,“ informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Během dalších pár vteřin automobil narazil do betonové podezdívky mostu, najel do příkopu, odrazil se od pařezu, vylétl zpět na vozovku, dvakrát se přetočil přes střechu a nakonec skončil na trávě za příkopem. „Zde vrak spočinul na všech čtyřech. Na místo ihned přiběhli lidé, kteří slavili nedaleko čarodějnickou noc,“ popisoval incident Robovský.

Na místo dorazili policisté i záchranáři. Po nezbytném ošetření došlo na dechovou zkoušku. Ta ukázala, co asi hodně ovlivnilo jízdu řidiče. Výsledná hodnota totiž prokázala přítomnost alkoholu, a to v míře 2 promile. Z místa nehody tak podnapilý chlapík zamířil na policejní služebnu, kde policisté počkali, až vystřízliví. Poté mu sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten by mohl strávit za mřížemi šest měsíců až tři roky. „Škoda způsobená při nehodě se vyšplhala na více než 150 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, Liberecko, alkohol, Hrádecko, silnice

Klikatou cestu opilý řidič nezvládl. Dvakrát se převrátil a skončil mimo silnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.