Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Honička se zdrogovaným řidičem. Před policisty utekl do lesa

Kdo mohl tušit, že z preventivní akce, které se zúčastnily i děti, se stane příběh jako z německého akčního krimi seriálu, kde figuruje dálniční policie. Událost se sice nestala na dálnici, to ji ale na dramatičnosti neubralo.

V pondělí prováděli policisté na Nové Vsi nad Nisou preventivní akci. Na první pohled nic zvláštního. Zastavovali řidiče a jejich práci sledovaly děti z místní školy. „Ty si navíc pro řidiče připravily obrázky. Řidiči, kteří měli vše v pořádku, dostali usměvavé autíčko,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Samozřejmě u některých řidičů našli policisté nějaké prohřešky, to ale ještě netušili, co je čeká. V jednu chvíli totiž kolem hlídky prosvištěl automobil a vůbec nereagoval na pokyny policistů. „Naopak ještě zrychlil. Policisté tak na nic nečekali a rozjeli se za řidičem,“ popisovala Sochorová.

Daleko sedmatřicátník, co seděl za volantem ujíždějícího osobáku, nedojel. Po pár set metrech zastavil a začal utíkat k lesu. Co na tom, že v autě nechal spolujezdkyni. Asi neznal Tři mušketýry a heslo „Jeden za všechny, všichni za jednoho!“ mu nic neříkalo.

„Na místo přivolali smržovští policisté další hlídky včetně psovoda a po pár minutách se řidiče podařilo zadržet,“ dodala Sochorová. Zásah ocenily i děti, policistům poděkovaly potleskem. A jak to dopadlo s řidičem? Skončil na policejní služebně, kde ho policisté podrobili testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ukázalo se, že výsledek je pozitivní na látku amphetamin/metamphetamin. Případ tak bude mít pro nezodpovědného řidiče ještě dohru.

Foto PČR

Štítky honička, Jablonecko, Nová Ves nad Nisou, policie, drogy

Honička se zdrogovaným řidičem. Před policisty utekl do lesa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.