Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řádil v obchodech s oblečením, nakradl desítky triček za tisíce. Zadrželi ho při vloupání

Policisté dopadli muže, který má na svědomí několik krádeží v libereckých obchodech s oblečením. Osudným se mu stalo vloupání do chatky v zahrádkářské kolonii v liberecké Rochlici, kde ho přímo na místě zadržela hlídka.

Na tohoto muže z Liberce již měli policisté spadeno od konce ledna letošního roku. Podezřívali jej z toho, že odcizili několik druhů rozličného oblečení v jedné z libereckých prodejen. „S lupem za bezmála 12tisíc korun prošel prostorem pokladen bez placení. Při krádeži šestatřicet kusů triček a čepic jej však zaznamenala průmyslová kamera,” uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

O několik dní později řádil v dalším obchodě, kde ukradl jedenáct triček za tři tisíce korun. O týden později to bylo podobné a v další prodejně vzal devět triček za dva tisíce. Ve všech případech ho ale zaznamenaly kamery.

„Bylo již jen otázkou času, kdy muž skončí na služebně obvodního oddělení. A tak se také stalo onoho 17. května, kdy jej při vloupání do zahradní chatky policisté, na základě oznámení, zadrželi. Společně se 37letou ženou,” dodal mluvčí.

Policejní komisař tak zahájil trestní stíhání 44letého muže obviněného z přečinu krádež, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dva roky a zároveň podal podnět k návrhu na mužovo vzetí do vazby. 37letou ženu policejní komisař obvinil z přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může z důvodu předchozí majetkové trestné činnosti hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, trička, oblečení, Liberec, vloupání, rochlice, obchod, Liberec VI-Rochlice

Řádil v obchodech s oblečením, nakradl desítky triček za tisíce. Zadrželi ho při vloupání  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.