Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Vážná nehoda ve Stráži. Vlak na přejezdu smetl dodávku, řidič je těžce zraněný

Krátce po sedmé hodině ráno došlo na přejezdu ve Stráži nad Nisou k vážné nehodě. Vlak jedoucí z Liberce do Mníšku tam smetl dodávku. V ní se těžce zranil řidič. Ve vlaku pak došlo k lehkému zranění jednoho cestujícího.

Policisté nejprve přijali oznámení, že se jedná o sanitu. „Provedeným šetřením na místě policisté zjistili, že se nejedná o sanitu, ale o bílou dodávku s oranžovými pruhy zn. Ford Tranzit,” uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Nehoda dodávky

Pondělí, 27. května 2019, 10:55

Nehoda dodávky
Nehoda dodávky

Řidič tohoto vozidla podle ní při střetu s vlakem utrpěl těžké zranění.  „Byl z místa nehody transportován do Krajské nemocnice v Liberci, kde bude proveden i odběr jeho krve na alkohol,” dodala mluvčí.

Zraněný řidič zůstal zaklíněn v pomačkané dodávce a hasiči prováděli náročné vyproštění. Nejprve vozidlo zajistili proti pohybu, a poté přišlo na řadu hydraulické vyprošťovací nářadí, a to jak nůžky, tak rozpínák, dokonce i hydraulické válce. Ven se řidiče podařilo dostat po odklopení střechy. „Muž byl po celou dobu při vědomí a s hasiči komunikoval," doplnil k zásahu Jaromír Mottl, velitel liberecké stanice.

ČTĚTE TAKÉ: Čelní střet osobního auta s kamionem nepřežila řidička

Ve vlaku v době nehody cestovalo osmadvacet osob. Jeden z cestujících byl lehce zraněn. „Veškeré okolnosti jsou předmětem probíhajícího šetření na místě události, které provádí policisté s Dopravního inspektorátu v Liberci,” uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky nehoda, Stráž nad Nisou, vlak, dodávka, přejezd, policie, Liberec, Mníšek nad Hnilcom, Ford Motor Company, Krajská nemocnice Liberec

FOTO: Vážná nehoda ve Stráži. Vlak na přejezdu smetl dodávku, řidič je těžce zraněný  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.