Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Speciální autobus opět v akci. Policisté nachytali řidiče bez pásů i při telefonování

Dvě desítky policistů se zapojily do akce skupiny Top Speed team. Na trase mezi Libercem a Turnovem kontrolovaly hlídky řidiče, zda jsou připoutaní, nebo zda jízdy netelefonují a věnují se řízení.

„Dopravní policisté za zaměřili především na nepozornost řidičů za volantem, používání povinného bezpečnostního pásu řidičů a spolujezdců, ale také na držení hovorového a záznamového zařízení či jízdu v jízdních pruzích a způsob jízdy. Dopravním policistům pomáhal také služební policejní autobus, který byl nepostradatelným pomocníkem při odhalování přestupkových jednání řidičů,” řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Řidiči bez pásů

Nejčastějšími prohřešky řidičů bylo zejména porušení povinnosti užít bezpečnostních pásů. „Z celkového počtu 18 kontrolovaných řidičů nebylo 12 řidičů připoutáno,” upřesnil mluvčí.

Dva přestupky spáchali řidiči, kteří za jízdy telefonovali. Policisté udělili pokuty také za nerespektování dopravního značení či neosvětlený automobil. „Celková výše udělených pokut pak dosáhla 10tisíc korun,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky policie, top speed team, hlídky, kontroly, Liberec, Turnov

Speciální autobus opět v akci. Policisté nachytali řidiče bez pásů i při telefonování  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.