Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trend v podobě pašování tabáku. Policisté řeší hned několik případů

Jen během dvou dubnových týdnů museli liberečtí kriminalisté řešit hned čtyři velmi podobné případy. Všechny spojuje pašování neoznačeného tabáku do Česka.

„Vidina mrzkého penízu zaslepila zřejmě čtyři členy posádek automobilů, kteří na sobě zcela nezávisle, dostali stejný nápad,“ popisoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Všichni se rozhodli do Čech dovést více či méně tabáku.

První případ se odehrál v sobotu 6. dubna. Osmatřicátník chtěl převést do Česká víc jak tři kila tabákových výrobků, navíc třiatřicet kartonů a šest krabiček. „V případě uvedení do oběhu by způsobil škodu téměř dvacet pět tisíc korun,“ sdělil mluvčí.

Jen o den později stavěli celníci další vůz, tentokrát našli hned šestnáct kilogramových balení řezaného tabáku bez označení. Tady by se případná škoda vyšplhala na 36 tisíc. A další hned dva vykuky, kteří chtěli ušetřit, vyhmátli celníci 13. dubna. Jeden z nich chtěl dovést do Čech pět kilogramových balení tabáku a druhý muž šest kilo tabáku. Stát by tak na dani přišel dohromady o více než dvacet tisíc.

„Všem nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta za přečin porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží,“ doplnil Robovský a upozornil, že lidé si sice mohou dovést neoznačené tabákové výrobky do Čech z jiného členského státu schengenského protostu, pouze ale v případě, že mají takové výrobky čistě pro osobní spotřebu. Množství navíc nesmí překročit jeden  kilogram tabáku nebo 800 kusů cigaret.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky tabák, pašování, cigarety, celníci, Česko

Trend v podobě pašování tabáku. Policisté řeší hned několik případů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.