Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motorkář jel na devadesátce 140. Další nadýchal skoro jedno promile

Policisté zareagovali na krásné počasí a v neděli se zaměřili na motorky. Celkem v Libereckém kraji zkontrolovali 348 motorkářů, sedm desítek z nich se dopustilo přestupku.

Nejvyšší naměřenou rychlost si připsal řidič motocyklu jedoucí po silnici první třídy č. 9 u obce Zakšín na Českolipsku. „Úsekem, kde je povolena maximální rychlost 90 kilometrů v hodině se kolem policejního radaru prohnal rychlostí o 51 kilometrů vyšší,” popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský. „Na Jablonecku pak dopravní policisté zastavili řidiče motocyklu, který nadýchal bezmála jedno promile alkoholu,” dodal.

V průběhu celé dopravně bezpečnostní akce policisté zkontrolovali na 348 řidičů, z nichž se téměř osm desítek dopustilo přestupkového jednání. „Bezmála sedm desítek řidičů zaplatilo blokové pokuty v celkové výši 28 tisíc korun. Dalších deset přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu,” uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, motorky, přestupky, Liberecký kraj, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, Zakšín

Motorkář jel na devadesátce 140. Další nadýchal skoro jedno promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.