Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Fenka ohaře Yetti se vrhá do nestabilních sutin. Se svým psovodem uspěli v soutěži

V prestižním závodu psovodů z celého Česka Pohár plemen uspěla i fenka Yetti se svým psovodem, libereckým hasičem Pavlem Málkem. V konkurenci čtrnácti týmů obsadili druhé a třetí místo.

Do Poháru plemen nastupují tříčlenná družstva se psem stejného plemene. Jeden z družstva pak závodí v sutinovém pátrání, druhý v plošném pátrání a třetí jsou cviky poslušnosti.




Letos Pavel Málek nastoupil za tým německých krátkosrstých ohařů se svou novou fenkou Yetti. „S Yetti jsem nastoupil jako vždy do sutiny. Po napínavém boji s obrovskou konkurencí jsme v týmech obsadili neuvěřitelné druhé místo a v sutině jsem skončil třetí. Yetti za sebou nechala hodně zkušených psů," líčil nadšeně liberecký kynolog Pavel Málek s tím, že skvělého umístění dosáhli v konkurenci 14 týmů.

Závod Pohár plemen se koná pouze jednou ročně. Pravidelně se jej účastní řada psovodů z celé České republiky, z různých organizací zabývajících se výcvikem záchranných psů, či složek IZS.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky pavel málek, yetti, závod, pohár plemen, Česko, pes, suť

FOTO: Fenka ohaře Yetti se vrhá do nestabilních sutin. Se svým psovodem uspěli v soutěži  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.