Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie odhalila v Libereckém kraji nelegální výrobnu cigaret

Policisté odhalili v Libereckém kraj nelegální výrobnu cigaret, zabránili tím škodě na spotřební dani za 23,670 milionu korun. Zadrželi i čtyřiačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Hrozí mu až deset let vězní. Na webu policie o tom informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v České Lípě je muž stíhaný vazebně.

Podle dosavadního zjištění kriminalistů ústecké expozitury NCOZ obviněný muž organizoval přípravu výroby cigaret. „Za tímto účelem měl nechat dovézt do ČR strojní zařízení a několik tun surového tabáku. Současně mělo dojít i k sestavení výrobní linky na cigarety v průmyslové hale v Libereckém kraji, která byla speciálně upravena právě pro skrytou výrobu cigaret," uvedl Ibehej.

Kriminalisté NCOZ provedli dvě domovní prohlídky a šest prohlídek jiných prostor a pozemků. Detektivové při těchto úkonech spolupracovali s celníky a hasiči. Zajistili devět tun sušené hmoty - surového tabáku, několik strojů a dalších technických komponentů, bez kterých se výroba cigaret neobejde.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kriminalita, tabák, cigarety, Liberecký kraj, cigareta, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Česká Lípa, Česko, výroba, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odhalila v Libereckém kraji nelegální výrobnu cigaret  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.