Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve spárech mafie i lichvářů. Podvodník vylákal ze ženy desítky tisíc

Ach ty seznamky. I tahle pomohla mladé ženě najít zdánlivě ideálního partnera. Jenže on místo lásky hledal spíše zdroj financí. A neváhal si pro získání peněz vymyslet všemožné historky.

S vymýšlením historek neměl třiatřicátník, který okouzlil mladou ženu z Českolipska, žádný problém. „Tvrdil jí například, že zbil cizince na diskotéce a musí uhradit náklady na jejich ošetření, nebo že dostal úkol od mafie, který nesplnil, a proto musí zaplatit pokutu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Další výmluvou byla třeba splátka dluhu u lichváře. A důvěřivá žena mu půjčovala. Nejprve tři tisíce, pak dvojnásobek, pak už desetitisícové částky. Postupně mu během dvou měsíců napůjčovala 223 800 korun. „Když se pak muž neměl ke splácení, obrátila se žena na policii,“ komentovala Baláková.

Celým případem se začala zabývat kriminální policie, která zjistila, že muž ženu záměrně klamal a věděl, že jí peníze nevrátí. Nyní mu za podezření ze spáchání přečinu podvod hrozí až tři roky za mřížemi. „Život je dobrá škola, jen školné je někdy příliš drahé. Proto si milé ženy vezměte ze zkušenosti oznamovatelky  ponaučení a nepůjčujte neprověřeným partnerům  žádné peníze. Ušetříte si tím nejen finance ale také velké osobní zklamání,“ doplnila mluvčí.

Foto PČR

Štítky peníze, podvod, seznamka, Českolipsko, okres Česká Lípa

Ve spárech mafie i lichvářů. Podvodník vylákal ze ženy desítky tisíc  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.