Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladá žena na internetových bazarech nabízela věci pro miminka. Zboží ale neposlala

Více jak stovku lidí podvedla šestadvacetiletá žena z Jičínska. Ta na nejrůznějších internetových bazarech nabízela výbavu pro miminka a hračky, za věci si nechala zaplatit, zboží už ale neposlala. Lidem tak způsobila škodu za skoro osmdesát tisíc korun. Ženu nyní usvědčili semilští kriminalisté.

„Její obchodní strategií bylo prodávat za rozumnou cenu, na kterou každý uslyší. Když se jí zájemci ozvali, tlačila je do toho, aby jí peníze odesílali předem na její účet a také pokud možno obratem. Namluvila jim, že zboží odešle ihned, co peníze obdrží,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní žena stejnou věc prodala i několikrát, balík už ale lidé nedostali a na urgence už nereagovala. „Zboží, které nabízela, ve skutečnosti ani neměla. Fotografie nabízeného zboží si totiž stahovala z internetu. Dokázala k nim ale vždy dovyprávět nějaký docela uvěřitelný příběh. Například zcela nový nepoužitý kočárek nabízela údajně proto, že ho vyhrála v tombole,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté nakonec zadokumentovali výpovědi 120 poškozených lidí z celé republiky a domnívají se, že to zdaleka nejsou všichni, kteří jí zaplatili a své zboží nedostali. Ze spisové dokumentace vyplynulo, že jim způsobila škodu ve výši 78 900 korun. Za to jí nyní hrozí pětiletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, internetové bazary, miminka, podvod, okres Jičín, bazar

Mladá žena na internetových bazarech nabízela věci pro miminka. Zboží ale neposlala  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.