Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidič se vyhýbal srně a havaroval. Auto převrátil na střechu

Jak nepříjemné může být setkání se srnkou přebíhající silnici se přesvědčil řidič Fordu Fokus v úterý navečer Mezi Doksy a Hradčany. Když se jí snažil vyhnout, auto převrátil na střechu. Při nehodě se nikdo nezranil.

„Ve snaze vyhnout se přímému střetu s ní strhnul volant prudce doleva a ve smyku vyjel mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Nebezpečně vyhlížející nehoda si jako zázrakem nevyžádala žádné zranění,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že škoda na autě je 82 tisíc korun.

Podle mluvčí řidič zvolil špatný postup. „Dopravní experti radí následující postup. Začněte prudce brzdit, držte pevně volant a udržujte směr jízdy, jinak vám hrozí srážka se stromem nebo s protijedoucím vozidlem,“ vysvětlila.

Ta připojila také několik další rad. „Respektujte dopravní značení, zejména výstražnou značku "Pozor zvěř!", snižte rychlost vozidla na rizikových místech, kontrolujte obě strany silnice, dodržujte mezi vozidly bezpečnou vzdálenost a při zpozorování zvířete zpomalte, ztlumte světla a trubte,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, doksy, srna, policie, střecha, silnice, Hradčany

Řidič se vyhýbal srně a havaroval. Auto převrátil na střechu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.