Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Machníně srazil cyklistu a nechal ho ležet bez pomoci na silnici, policisté řidiče vypátrali

Mnohačetná poranění utrpěl cyklista, kterého v polovině června po setmění v Machníně srazilo auto. Řídil ho čtyřicetiletý Polák, který od nehody ujel a zraněného muže poté objevila projíždějící řidička.

„Žena zachovala chladnou hlavu a okamžitě zavolala na tísňovou linku. Operátoři tísňových linek se ženou komunikovali a radili jí, co a jak má se zraněným dělat. Žena se podle instrukcí chopila první pomoci a vyčkala se zraněným na místě, do příjezdu složek integrovaného záchranného systému,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Řidiče, který ujel od nehody, pak začali hledat liberečtí kriminalisté. A byli úspěšní. „Za vzájemné spolupráce s polskými kolegy se podařilo automobil a řidiče vypátrat v sousedním Polsku. O dva dny později již byl 40letý cizinec konfrontován s nashromážděnými důkazními prostředky,“ dodal mluvčí.

Kriminalisté zahájili trestní stíhání obviněného cizince pro přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za který mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na pět let.

Kromě zranění má ale problém i samotný cyklista. Zkouška na přítomnost alkoholu v jeho těle byla pozitivní. Přístroj vykázal hodnoty přes 1,8 promile.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, machnín, policie, alkohol, cyklista, Liberec XXXIII-Machnín, Polsko

V Machníně srazil cyklistu a nechal ho ležet bez pomoci na silnici, policisté řidiče vypátrali  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.