Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Usnul za volantem a s autem vyletěl ze silnice. Řidič i se spolujezdkyní vyvázli bez jediného škrábance

Hned dvě nehody o víkendu mají společného jmenovatele – mikrospánek. Seniorka v sobotu v Oboře vyjela ze silnice a přerazila sloup elektrického vedení. V neděli v noci pak havaroval řidič Fordu Ranger.

V sobotu kolem 13. hodiny podlehla únavě a zřejmě i vysokým letním teplotám 74letá řidička osobního vozidla značky Fiat 500, která v kritickou dobu projížděla Oborou po silnici I/38 ve směru od Bezdězu na Doksy. „Vlivem mikrospánku, který ji přepadl, ztratila kontrolu nad řízením a vyjela mimo silnici, kde přerazila sloup elektrického vedení. Ten pak ještě spadl na naštěstí prázdné osobní vozidlo Opel Astra zaparkované poblíž silnice,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Při nehodě se nikdo nezranil. „Je obrovským štěstím, že si tato divoká havárie vyžádala jen škodu na majetku, tu policisté na místě odhadli na nejméně 165 000 korun,“ dodala mluvčí.


Podobně dopadl i 29letý šofér motorového vozidla tovární značky Ford Ranger, který v noci na pondělí kolem půl druhé nad ránem neudržel za volantem oči otevřené, klimbnul a té chvíli vyletěl do vedlejšího jízdního pruhu, který je momentálně uzavřen kvůli stavebním pracem. „K nehodě došlo na přemostění silnice první třídy I/9 poté, co projel kovové zábrany stavby. Vozidlo nakonec přeletělo vybagrovaný terén, ve kterém se zadními koly zakleslo,“ řekla Baláková. 

I v tomto případě vyvázl řidič a jeho spolujezdkyně bez jediného škrábance. Nicméně škodu na vozidle odhadli policisté na 230 000 korun.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, policie, mikrospánek, silnice, havárie, Ford Ranger, Fiat 500, Bezděz, Opel Astra

Usnul za volantem a s autem vyletěl ze silnice. Řidič i se spolujezdkyní vyvázli bez jediného škrábance  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.