Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dejte si bacha na své věci, zloději řádí v kempech i na parkovištích

Nejen za blbost, ale i za chvilinku nepozornosti se někdy platí. A právě taková chvilinka, která trvá minutku nebo jen pár vteřin, stačí zlodějům k tomu, aby vás připravili o cenné věci. Jen v Liberci a blízkém okolí teď řeší policisté hned několik takových případů.

Pár minut rozhodlo třeba o osudu batohu, který si žena odložila v jednom libereckém autokempu. „Cizinka si odložila batoh s osobními věcmi a toho v nestřeženém okamžiku využil pachatel, který i s batohem zmizel,“ popsal policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Ženě tak způsobil škodu přes dva tisíce.

A zlodějíčky lákají i věci v autě. Přestože policie stále upozorňuje, že by lidé neměli nechávat žádné cennosti v autě, ani třeba na chvilku, občas holt někdo zapomene. A to se stalo osudné muži na libereckém parkovišti. „Zastavil zde svou dodávku, ve které nechal batoh s počítačem a finanční hotovostí. I když byl neustále v bezprostřední blízkosti vozu, který ale neměl zajištěný, o chvíli později už byl bez svých věcí,“ informoval Robovský. Muž je tak nyní chudší o bezmála 27 tisíc korun.

Další vůz padl do oka nenechavci v Chrastavě. „Majitelka v noci zaparkoval vůz v Mníšku a ráno zjistila, že má rozbité okno. V autě našel pachatel hotovost více jak 55 tisíc korun,“ dodal mluvčí. Po pachatelích, kteří mají krádeže na svědomí, nyní pátrají policisté a zároveň znovu upozorňují, aby lidé svě věci nenechávali bez dozoru ani na velmi krátkou dobu.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, krádež, zloděj, batoh, Liberec

Dejte si bacha na své věci, zloději řádí v kempech i na parkovištích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.