Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z Polska pašovali cigarety a tabák, státu způsobili desetitisícové škody

Hned dva hříšníky, kteří si z Polska do Čech vezli neoznačené cigarety nebo tabák, nachytali muži zákona ve spolupráci s Celní správou. Nyní mohou oba pachatelé skončit ve vězení až na tři roky.

S prvním pachatelem, kterým byl sedmapadesátiletý muž z Jablonecka, měli policisté co dočinění hned dvakrát. Poprvé se pokusil v dubnu převézt přes hranice čtrnáct kartonů cigaret bez povinného označení tabákovou nálepkou. „Tehdy by škoda, způsobená neodvedením spotřební daně, přesáhla sedm tisíc korun,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Tenhle týpek byl ale natolik otrlý, že uběhlo jen pár týdnů a vyrazil znovu do Polska, odkud si chtěl přivézt zboží, které ale opět nebylo řádně označené. „Vybral si sice jiný hraniční přechod, ani tak mu ale dovoz nevyšel. Celníci u něj objevili deset kilogramů řezaného tabáku,“ informoval Robovský. Tentokrát by na neodvedené dani způsobil škodu více jak 22 tisíc.

Tento muž ale není jediný, kdo se pokouší z Polka pašovat cigarety. Jen o rok mladší kolega také pokoušel své štěstí a snažil se do Čech dostat třicet kartonů cigaret. Ani jemu to ale neprošlo. „V tomto případě by se škoda na neodvedené dani vyšplhala na více jak 17 tisíc korun,“ dodal mluvčí. Oba viníci byli obviněni ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Za mřížemi, kde by zpytovali své svědomí, mohou strávit až tři roky.

Foto pixabay.com

Štítky cigarety, pašování, Polsko, cigareta, tabák, Česko, okres Jablonec nad Nisou

Z Polska pašovali cigarety a tabák, státu způsobili desetitisícové škody  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.