Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Upadl do bezvědomí. Život mu zachránili soused a policisté

Čtyřiapadesátiletý muž z Mimoně se doslova podruhé narodil. Normální běžné odpoledne se změnilo v boj o život, když upadl do bezvědomí.

Na místo byli přivoláni záchranáři, kteří požádali o pomoc i své kolegy policisty „O pomoc nás prostřednictvím tísňové linky požádala Zdravotnická záchranná služba, která v tu dobu rovněž vyjížděla ke stejnému pacientovi, kterého postihla silná dušnost,“ informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

U muže byli policisté během dvou minut. Tehdy mu už poskytoval masáž srdce soused. „Policisté muže v masáži vystřídali a připravili i defibrilátor. Ten ale výboj nedoporučil,“ komentovala Baláková.

Policisté tak pokračovali v nepřímé masáži srdce. A po pár minutách se zadařilo. Muž začal ztěžka a nepravidelně dýchat. Policisté pro podporu dýchání využili ruční dýchací přístroj ambuvak. „Postupně se pacientovo dýchání zlepšilo, a poté si ho již do péče záchranářů,“ řekla mluvčí.

Podle posledních zpráv se zdravotní stav pacienta od soboty, kdy k incidentu došlo, zlepšil a vypadá to, že brzy bude moci opustit nemocnici. „Policisty, kteří muži v nejtěžších chvíli pomohli, byli Zdeněk Vlk a Petr Moník,“ dodala Baláková.

Foto PČR

Štítky pomoc, záchrana, resuscitace, AED, defibrilátor, masáž, Mimoň, bezvědomí

Upadl do bezvědomí. Život mu zachránili soused a policisté  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.