Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Motorkář ve Vratislavicích najel do policisty

Policie pátrá po dvou motorkářích na krosových strojích, kteří se v neděli připletli k nehodě ve Vratislavicích. Na silnici nejspíš neměli co dělat, a tak se snažili zmizet. Jeden se otočil a ujel, druhý se ale rozjel proti hlídce, která se ho snažila zastavit a do jednoho z policistů najel.

K incidentu došlo na křižovatce ulic Pivovarská a Vinařská. Z ulice Rochlická do Pivovarské vjely dva motocykly. „Jakmile druhý z motorkářů poté, co spatřil policejní hlídku, začal brzdit a se strojem se otáčet, muži zákona se jen utvrdili v tom, že obě motorky nemají na pozemní komunikaci co dělat. Jednalo se totiž o motokrosové stroje. Druhému ze strojů se podařilo dokonat otáčení a zamířil zpět do ulice Rochlická, zatímco první z motorkářů pokračoval proti policejní hlídce,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský


I přesto, že jej policista pokynem ruky vyzval k zastavení, motorkář zareagoval zvýšením rychlosti a kolem zasahujícího policisty projel. Při pokusu o úhybný manévr však do muže zákona narazil. „Vysokou rychlostí pak pokračoval dále ulicí Pivovarskou k ulici U Sila, aniž by se vůbec zaobíral vzniklým zraněním, škodami, či setrváním na místě dopravní nehody,“ dodal mluvčí.

Policista utrpěl zranění v horní polovině těla, s nímž vyhledal lékařské ošetření. „V případě dopadení a odsouzení může v tomto případě pachateli hrozit za přečin násilí proti úřední osobě trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do šesti let,“ dodal mluvčí.

Celý incident zachytila kamera ve služebním vozidle. Policisté tak mají motocyklistu na záběrech. „Apelujeme na oba motocyklisty, aby se policistům přihlásili,“ řekl Robovský.



Výzva svědkům

V této souvislosti žádáme případné svědky a spoluobčany o pomoc při pátrání po řidičích obou motocyklů, zejména pak po muži, jenž do policisty narazil. Pravděpodobně řídil motocykl KTM, bílo oranžové barvy, bez registrační značky. Oblečený byl do červeno-bílé motokrosové bundy s nápisy na hrudi, červeno-oranžových kalhot s šedými vzory na kolenou a stehnech. Na zádech měl červeno-černý batoh. Motorkář měl helmu s fosforovým kšiltem a fosforovými vdechy helmy. Helma samotná byla oranžovo-černo-modré barvy s podélnými pruhy. Motokrosové brýle, které měl motorkář nasazené, měly oranžové orámování. Na nohou měl vysokou krosovou obuv pravděpodobně šedé barvy se třemi výraznými sponami upínání. Motocykl po střetu s policistou má poškozený levý přední ochranný kryt ruky.

Veškeré informace k případu můžete policistům sdělit prostřednictvím bezplatné linky 158 nebo na kterékoli policejní služebně. Veškeré takto získané informace mohou policistům výrazným způsobem dopomoci k objasnění případu.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, motocykl, nehoda, vratislavice, pivovarská, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, KTM

FOTO, VIDEO: Motorkář ve Vratislavicích najel do policisty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.