Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Policisté dopadli muže, který má na svědomí třináct vloupaček

Policistům se za poslední měsíce vršili případy vloupání do všemožných míst. A postupně je stopy dovedly k jedinému muži. Ten se snažil zbohatnout na všem, co se dalo zpeněžit.

Během svého řádění se vloupal třeba do prodejny zdravotnických potřeb ale také do centra pro seniory, baru, vinotéky i zaparkovaných aut. „Liberečtí kriminalisté se zabývali nejen na způsoby vloupání, ale také na předměty zájmu a lokalitu, ve které k případům docházelo,“ komentoval mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Drobné kousíčky důkazů a stop do sebe postupně zapadaly, až dovedly policisty k devětatřicetiletému muži z Liberce. Jak se ukázalo, jedná se o známou firmu. Recidivista už byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen. To mu ale očividně nezabránilo ve vloupačkách pokračovat. 

Během svého několikaměsíčního řádění napáchal značné škody. „Na odcizených věcech způsobil škodu více jak 60 000 korun a na dalších více než 85 000 korun vyšly škody na majetku,“ informoval Robovský. Když policisté na muže udeřili, ke všem činům se přiznal. Vzápětí byl převezen do vazby, kde si počká na rozsudek. Za přečiny krádež, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu hrozí vězení v rozpětí jeden rok až pět let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky zloděj, vloupání, krádež, Liberec

Policisté dopadli muže, který má na svědomí třináct vloupaček  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.