Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Klíčky nechal vedle auta v listí, pak se divil, že ho vykradli

Policisté musí řešit různé případy a občas asi kroutí hlavou nejen nad tím, jak se zachovali pachatelé, kteří se dopustili nějaké nekalé činnosti, ale také jak si počínaly i oběti. Třeba jako v tomhle případě.

Na konci července se vydal postarší muž k vodě. To je logické, v horkém počasí vyhledává ochlazení kde kdo. K vybranému koupáku dojel autem a spořádaně zaparkoval na parkovišti. Na tom by nic zajímavého nebylo, jenže pak to přišlo. „Z auta si vzal jen pár věcí na koupání a klíčky od auta schoval nedaleko pod listí u vzrostlého kmene stromu,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Pravděpodobně tak chtěl předejít tomu, že by mu klíčky někdo ukradl, kdyby je měl odložené na břehu. Jenže jak se ukázalo, tak mu to moc nepomohlo. „Když se osvěžený vrátil k autu, zjistil, že klíčky se nachází pod listím, ale na jiném místě,“ komentoval Robovský.

V tu chvíli samozřejmě pojal muž jisté podezření, a ačkoli do té doby byl zchlazený, jeho tep se začal zrychlovat a nervozita i teplota narůstat. Vzápětí se ve svých obavách utvrdil. Jeho auto někdo vykradl. Z kufru zmizelo příruční zavazadlo s osobními věcmi i hotovostí. Majiteli tak vznikla škoda 19 tisíc korun. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ dodal mluvčí. Neznámému pachateli za tyto činy hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto PČR

Štítky krádež, zloděj, Liberec

Klíčky nechal vedle auta v listí, pak se divil, že ho vykradli  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.