Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Němečtí policisté pronásledovali Poláky až do Jablonného, ti se nakonec snažili zmizet v ulicích města

Němečtí policisté společně s těmi českými naháněli v noci na středu dvojici Poláků. Právě německá hlídka je přistihla na svém území, jak kradou kola z auta, Poláci ale skočili do auta a ujížděli směrem do Čech. Oba muže nakonec dopadli v Jablonném.

Do Česka se ujíždějící dvojice dostala přes Petrovice, jejich zběsilá jízda skončila až v Jablonném, kde narazili do palet zabraňujících vjezd na náměstí. „Po nárazu do nich u vozidla praskla zadní pneumatika, proto oba podezřelí z auta utekli. Němečtí policisté, kteří jim byli v patách, jednoho z nich zadrželi v nedaleké ulici,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že šlo o čtyřicetiletého Poláka.


Druhého muže pak dopadli o hodinu později českolipští policisté, kteří mezitím dorazili na místo. „Jeho policisté zadrželi u silnice mezi Jablonným v Podještědí a Mimoní. Když je spatřil, snažil se před nimi skrýt v silničním příkopu, ale nakonec jeho zadržení proběhlo hladce, bez nutnosti užití donucovacích prostředků,“ dodala mluvčí.

Oba zadržení byli pod vlivem pervitinu, v autě také policisté našli 1,67 gramu bílého prášku.


Na dvaatřicetiletého muže byl už dříve vydán evropský zatykač, v Německu má na svědomí i další trestnou činnost. Nyní ho tak v Česku nejspíš čeká vazba, a pak se uvidí, co s ním dál. Druhý bude propuštěn a vyšetřován na svobodě. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, zásah, Jablonné, poláci, Jablonné v Podještědí, Česko, Petrovice, Německo, Mimoň

VIDEO: Němečtí policisté pronásledovali Poláky až do Jablonného, ti se nakonec snažili zmizet v ulicích města  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.