Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Nechtěl zaplatit za levné víno, na obsluhu večerky vytáhl kuchyňský nůž

Pouhé tři hodiny trvalo policii, než dopadla muže, který v neděli kolem půl desáté na obsluhu večerky v Novém Boru vytáhl kuchyňský nůž. Nechtělo se mu platit za dvě petky s vínem. Majitel večerky přitom v tu chvíli měl u pokladny malé dítě.

K incidentu došlo v novoborské Svojsíkově ulici. Starší muž si z regálu vybral dvě pet lahve vína za osmdesát korun, jenže obsluze řekl, že nemá peníze a zaplatí jindy. „S tím obchodník nesouhlasil a chtěl si vzít tašku se zbožím zpět. Oba muži se o ni pak přetahovali a agresivní zákazník přitom na majitele obchodu vytáhl velký kuchyňský nůž, kterým kolem sebe šermoval, aby ho zastrašil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.


To se mu také povedlo, a muž z večerky odešel. Jenže svědci zavolali policii, protože viděli muže s velkým nožem za opaskem. „Totožnost lupiče nám pomohli zjistit místní občané. Ze spáchaného zločinu ho usvědčily i záběry z bezpečnostní kamery, na které se můžete podívat. Tři hodiny po činu jsme ho zadrželi v místě jeho bydliště v Novém Boru. Jedná se o čtyřiašedesátiletého muže,“ dodala mluvčí.

Agresor už je od neděle ve vazbě. „Vyšetřovatel s ním včera pro jeho opilost nemohl provádět žádné procesní úkony, proto s nimi začneme až dnes, a ještě dnes také připravíme veškeré podklady pro jeho obvinění ze zločinu loupeže, za který ho soud může poslat až na 10 let do vězení,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kuchyňský nůž, večerka, Nový Bor, víno, policie

VIDEO: Nechtěl zaplatit za levné víno, na obsluhu večerky vytáhl kuchyňský nůž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.