Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči vyprošťovali muže z ocelového lana, uvízl v něm při kácení stromu

Hasiči dnes po poledni zasahovali u vážného případu nedaleko zámku Lemberk. Muž uvízl v ocelovém laně, když kácel strom. Celý zásah navíc probíhal ve špatně přístupném terénu.

Na místo vyrazilo několik jednotek hasičů z Jablonného v Podještědí a Liberce. Právě kvůli terénu ale museli hasiči na místo dojet velitelským vozem s veškerým zdravotnickým materiálem . „Na místě hasiči zjistili, že muž má omotané nohy ocelovým lanem pod váhou traktoru a pokáceného stromu,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Naštěstí byl zraněný muž při vědomí a se zasahujícími hasiči komunikoval. Možná právě to, že byl při vědomí, ho zachránilo. Když se totiž ocitl v pasti, začal volat o pomoc a naštěstí ho zaslechli návštěvníci Lemberku.

I tak ale byl v laně uvězněný déle než hodinu. „Pro uvolnění kmene použili hasiči motorovou pilu,“ komentovala mluvčí. Následně hasiči muže přenesli ve vakuové matraci na mýtinu, kam přivolán vrtulník, a ten muže transportoval do nemocnice.

Foto HZS LK

Štítky hasiči, Lemberk, Liberecko, strom, Jablonné v Podještědí

Hasiči vyprošťovali muže z ocelového lana, uvízl v něm při kácení stromu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.