Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V paneláku na Králově Háji explodoval plyn, jeden člověk je vážně zraněný

, aktualizováno 16. srpna 2019, 8:52

Obyvatele paneláku na Králově Háji probudila v pátek brzy ráno silná exploze plynu. Na místo vyjelo hned sedm jednotek hasičů. Výbuch vážně zranil jednoho člověka, kterého na umělé plicní ventilaci záchranáři převezli do liberecké nemocnice. Podle informací Drbny jde o majitelku bytu.

Sedm jednotek hasičů v tuto chvíli zasahuje u výbuchu plynu v panelovém domě v Liberci. Výbuch způsobil požár v jednom z bytů,“ informovali před šestou hodinou ráno hasiči Libereckého kraje. K výbuchu mělo dojít krátce po 4. hodině ranní.

Z panelového domu bylo po příjezdu hasičů evakuováno několik desítek osob. „Některé z nich bylo potřeba z bytů dostat do bezpečí pomocí výškové techniky,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková.

Výbuch v libereckém paneláku

Pátek, 16. srpna 2019, 07:32

Výbuch v libereckém paneláku
Výbuch v libereckém paneláku

Na místo byl povolán také evakuační autobus. Ten nyní lidem poskytuje dočasné zázemí. Požár je již zlikvidovaný. „K lokalizaci došlo v 4:45 a k samotné likvidaci pak v 5:37,“ doplnila mluvčí hasičů.  Aktuálně se čeká na příjezd statika, který musí posoudit stav objektu. Podle dalších informací se došlo k výbuchu v 8. nadzemním podlaží. Během dne bude na místě celou záležitost řešit vyšetřovatel. V šetření je i výše způsobené škody.

V ulici Slovenského národního povstání nyní hlídkují policisté. „Okolí domu v současné době střeží hlídky pocistů spolu se strážníky městské policie,“ sdělil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Výbuch na místě vážně poranil jednu osobu, majitelku bytu. „Pacient utrpěl vážná poranění. Napojeného na umělou plicní ventilaci jsme ho transportovali do liberecké nemocnice na traumatologii," uvedl mluvčí libereckých záchranářů Michael Georgiev. Ti na místě také poskytovali podporu evakuovaným lidem. „Zásah byl z naší strany ukončen před osmou hodinou. Nikdo jiný už zraněn nebyl," doplnil. 

Na místě zasahovaly hasičské jednotky ze stanice Jablonec nad Nisou, Liberec, Růžodol, Vratislavice nad Nisou, Krásná Studánka, Stráž nad Nisou a SŽDC Liberec.


O výbuchu informoval také primátor města Jaroslav Zámečník, který už slíbil postiženým lidem pomoc. „Celý dům je evakuován. Obyvatelé čekají v evakuačním autobuse. Za město jsme připraveni v takových případech poskytnout náhradní ubytováni a další pomoc,“ komentoval událost primátor Liberce Jaroslav Zámečník.

Foto HZS LK, FB/Jaroslav Zámečník

Štítky hasiči, požár, výbuch, panelák, plyn, panelový dům, Krajská nemocnice Liberec, Liberec, Drbna.cz, Jaroslav Zámečník, Liberecký kraj, Slovenské národní povstání, Správa železniční dopravní cesty

FOTO: V paneláku na Králově Háji explodoval plyn, jeden člověk je vážně zraněný  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.