Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Při silniční kontrole objevili policisté hledaného cizince

I o letních prázdninách bdí muži zákona nad silničním provozem. V uplynulých dnech se zaměřili na úsek silnice I/13 u Bílého Kostela. A při kontrole objevili i hledaného muže.

Když policisté zastavili vozidlo se dvěma cizinci, ještě netušili, s kým mají tu čest. A zjistit to nebylo snadné, muži totiž neměli žádné doklady. „Na místo proto byla přivolána hlídka Odboru cizinecké policie,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

O pár minut později věděli nejen o totožnosti obou mužů ale také o tom, že na jednoho z nich je vydán zatykač. „Ukázalo se, že po osmatřicetiletém muži „touží“ Státní zastupitelství v Görlitz,“ komentoval Robovský. V Německu totiž tomuhle pánovi hrozí až deset let ve vězení za majetkovou trestnou činnost.

Při pokračující kontrole navíc policejní hlídka zjistila, že řidič usedl za volant pod vlivem návykových látek. V jízdě už cizinci samozřejmě nepokračovali. „Řidič skončil nejprve v policejní cele, následně zamířil ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem a poté skončil ve vazební věznici,“ doplnil mluvčí. Zde si počká na rozhodnutí soudu o vydání do Německa.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kontrola, Německo, vazba, Cizinecká policie, Zhořelec, Ústí nad Labem

Při silniční kontrole objevili policisté hledaného cizince  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.