Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soudí nejznámější korupční kauzy v Liberci, teď má sám problém. Soudce čelí kárnému řízení

Soudce libereckého krajského soudu Petr Neumann čelí kárnému řízení kvůli průtahům soudních jednání, informuje o tom web nasliberec.cz. Neumann předsedá soudu při nejznámějších korupčních kauzách. Mimo jiné v případu rekonstrukce kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, kde je mezi obžalovanými i liberecký hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj). V případu je obžalováno dalších 12 lidí a čtyři firmy.

Neumann soudí i případy zneužívání dotací při výstavbě termálních lázní v Chrastavě. Na starost měl i kauzu prodeje městského majetku prostřednictvím Sportovního areálu Ještěd. Tu ale převzala kvůli jiná soudkyně. Některé ze soudů trvají podle Neumannových nadřízených neúměrně dlouho. Proto byl na Neumanna v červenci vydán kárný návrh, který může vést k citelnému snížení platu. Samotné kárné řízení je naplánováno na září. Soudce ho nechtěl komentovat.

Nicméně příští rok by měl podle webu Neumann nastoupit do starobního důchodu. Pokud nepadnou pravomocné rozsudky, obhájci obžalovaných mohou v jeho případech požadovat vrácení jednání na začátek, což by mělo za následek další až letitá zdržení.

Autoři | Foto Lubomír Krongaiger

Štítky soudce, soud, Liberec, kárná žaloba, Marie Magdalena, Martin Půta, Starostové a nezávislí, Krajský soud v Ústí nad Labem, Liberecký kraj, Sportovní areál Ještěd a.s., Chrastava

Soudí nejznámější korupční kauzy v Liberci, teď má sám problém. Soudce čelí kárnému řízení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.