Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nehody u Bílého kamene způsobil opilý řidič. Nadýchal skoro tři promile, v druhém autě se zranila holčička

O dvou nehodách během pár minut u Doks, ke kterým došlo včera, jsme vás již informovali. Z policejního vyšetřování ale vyplynulo, že obě nehody způsobil silně opilý řidič. Ten nejprve naboural do jiného auta, ve kterém se zranila holčička a o pár set metrů dál otočil auto na střechu.

K první nehodě došlo v 16:20. Do malého hyundaie narazila Kia Sorento. „Opilý řidič se ze zatáčky vyřítil na rovný úsek, po kterém se pohyboval hyundai a on na něj nestačil adekvátně zareagovat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Čtyřiačtyřicetiletý muž za volantem terénního vozu na místě nehody ani nezastavil a pokračoval ve své jízdě dál. Daleko ale neujel. „Zhruba kilometr od místa nehody vyletěla Kia ze silnice, kde najela do stromů v příkopu. Odtud se odrazila zpět na vozovku, a ještě převrátila na střechu,“ dodala mluvčí. 


Řidič měl podle ní víc štěstí než rozumu a z karambolu vyvázl bez vážnější újmy na zdraví. Zdravotnická záchranná služba ho spíše z preventivních důvodů převezla na dovyšetření do českolipské nemocnice.

Tam skončila i 11letá dívenka z vozidla hyundai, která seděla vzadu uprostřed a po nehodě si stěžovala na bolesti v oblasti krční páteře. Další čtyři členové posádky zraněni nebyli. „Šofér z vozidla Kia Sorento měl v sobě bezprostředně po havárii 2,81 promile alkoholu, a proto ho trestní stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky nemine,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Doksy, bílý kámen, hasiči, havárie, Hyundai, Kia Sorento, Kia

Nehody u Bílého kamene způsobil opilý řidič. Nadýchal skoro tři promile, v druhém autě se zranila holčička  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.