Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zloděj na zahradě kradl zeleninu. Rajčata za 26 korun ho mohou stát tři roky vězení

Devětatřicetiletý recidivista by mohl jít do vězení na tři roky. A důvod? Na jedné ze zahrad ve Vratislavicích ukradl minulou středu v noci několik rajčat, škoda byla odhadnuta na 26 korun.

„Jakmile naloupil dostatečné množství rajských jablíček, s tlumokem v ruce zamířil k plotu. Přes oplocení nejprve letělo zavazadlo s odcizenou zeleninou. Jakmile se mu překážku podařilo přelézt, na světlo vystoupil ochránce majetku. Ke konfrontaci nedošlo. Lapka se zalekl hřmotné siluety bodrého muže a nezmohl se na odpor. Poslušně na místě vyčkal do příjezdu policejní hlídky,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj měl recidivista v batohu 14 rajčat, navíc byl pod vlivem alkoholu, přístroj naměřil 1,6 promile. „Policisté mu ve zkráceném přípravném trestním řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež ve druhém odstavci,“ dodal mluvčí. Za to mu hrozí až tři roky ve vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, krádež, rajčata, vratislavice, věznice, rajče, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, zahrada

Zloděj na zahradě kradl zeleninu. Rajčata za 26 korun ho mohou stát tři roky vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.