Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: O víkendu se policisté zaměřili na rychlost, pásy i telefonování za jízdy

O uplynulém víkendu měly policejní hlídky po celé republice napilno. A výjimkou nebyl ani Liberecký kraj. Policisté se zaměřili na dodržování všech předpisů.

Od pátku do neděle zkontrolovali policisté skoro devět stovek automobilů. „Během dopravně bezpečnostní akce zjistili policisté celkem 127 dopravních přestupků,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Většina přestupků byla na místě vyřešena pokutou. Třináct přestupků pak bylo oznámeno dalšímu správnímu orgánu.

Téměř třicítka přestupků se týkala nedodržení rychlosti. „Nejvíce řidičů, kteří porušili rychlost, zastavili policisté na Semilsku,“ komentovala Sochorová. Pětice zkontrolovaných řidičů pak před jízdou popíjela alkohol. Nejvíce policejní hlídka naměřila 0,5 promile. U tří řidičů navíc byl pozitivní test na omamné a psychotropní látky.

Dalším přestupkem bylo nepoužívání bezpečnostních pásů. Takových případů objevili policisté hned patnáct. A o řidiče, kteří jezdí ve voze se nevyhovujícím technickým stavem, také nebyla nouze. Těch bylo celkem 24. Mezi kontrolovanými řidiči navíc byla i žena, která za volantem neměl vůbec co pohledávat. „Žena totiž měla vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do března příštího roku,“ dodala mluvčí. Nyní jí za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí až dva roky za mřížemi.

Foto PČR

Štítky Liberecký kraj, policie, okres Semily

FOTO: O víkendu se policisté zaměřili na rychlost, pásy i telefonování za jízdy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.