Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Mladík, který ukradl v Hrádku autobus, toho má na triku mnohem víc. Zdemoloval auto za skoro půl milionu

Policisté již zjistili, že za krádeží autobusu, s kterým dojel pachatel až do Liberce, stojí osmadvacetiletý muž. A jak se ukázalo, policisté ho dobře znají. Jedná se totiž o nepoučitelného recidivistu. Zálibu má hlavně ve vozidlech, i když nikdy neměl řidičák.

Jak se ukázalo, tenhle zlodějíček má už bohaté zkušenosti. Vedle autobusu mu padl do oka nejeden automobil. „Jen pár dní po krádeži autobusu se mladík vloupal do zaparkovaného vozu v oploceném areálu jedné z firem ve Vratislavicích,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Jenže pachateli překazili plány pracovníci bezpečnostní agentury, kteří ho předali rovnou do rukou policistů.

Ani to ale nebylo osmadvacetiletému zlodějíčkovi málo a po pár dnech mu zřejmě otrnulo. Znovu se vydal do areálu jedné vratislavické firmy. „Zde se vloupal do dvou vozů, ale nenalezl nic, co by se dalo zpeněžit. I tak ale způsobil škodu bezmála šedesát tisíc korun,“ konstatoval mluvčí.

Psali jsme: Zloděj během noci v Hrádku ukradl autobus. Dojel s ním až do Liberce

Jako třetí mu padl do oka Renault v hodnotě téměř půl milionu. Ten dokonce nastartoval a rozhodl se s ním odjet. Jenže si k tomu vybral uličku s dalšími vozy a první poškození na sebe nenechalo dlouho čekat. Následně se na autě podepsal i neúspěšný pokus pachatele projet bezpečnostní bránou. Když se mu to nepodařilo, prorazil plot a vjel do areálu sousedící firmy.

„Zde prorazil bránu a dostal se na silnici. Daleko se ale nedostal. Po zhruba 500 metrech havaroval a při nárazu do trolejového vedení vůz prakticky zničil,“ sdělil Robovský. Na místě byla po chvilce policejní hlídka, která zjistila, že zloděj navíc usedl za volant pod vlivem. Dechová zkouška naměřila 1,3 promile.

Následně policisté zjistili, že právě tento muž zřejmě stojí za krádeží autobusu. Ten nezapíral a k činu se doznal. Navíc se vloupal i do stánku s pečivem. Muž nyní čelí obvinění z přečinů neoprávněného užívání cizí věci, poškození cizí věci, krádeže a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní mu tak hrozí pobyt za mřížemi v míře od šest měsíců do tří let. Na rozsudek si navíc počká ve vazební věznici.

Foto PČR

Štítky krádež, autobus, Hrádek nad Nisou, Liberec, Renault, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Mladík, který ukradl v Hrádku autobus, toho má na triku mnohem víc. Zdemoloval auto za skoro půl milionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.