Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na lince do Prahy zkolaboval řidič. S autobusem do bezpečí dojel jeden z cestujících

Hodně nepříjemné chvíle si zažili dnes ráno cestující na lince z Liberce do Prahy. Přímo při jízdě nedaleko odbočky na Jablonec zkolaboval řidič autobusu. Autobus s padesáti lidmi na palubě tak rázem nikdo neřídil a k neštěstí chyběly jen sekundy. Autobus v plné rychlosti naboural do svodidel a náraz vymrštil bezvládné řidičovo tělo na podlahu vozu.

Jeden z cestujících okamžitě zareagoval a chopil se volantu. „Dojel s autobusem na místo, kde bylo možné zastavit a zavolat zdravotnickou pomoc pro řidiče,“ popsal mluvčí záchranky Michael Georgiev. Cestující s autobusem dojel zhruba kilometr do Hodkovic na benzínovou pupmu, kam pro řidiče dojela záchranka.

Řidič autobusu zkolaboval krátce po 7:15 na čtyřproudé silnici nedaleko odbočky na Jablonec nad Nisou. Policisté dostali oznámení o kličkujícím autobusu, který narazil do svodidel. „Podle předběžných informací řidič autobusu pravděpodobně vlivem nějaké zdravotní komplikace zřejmě zkolaboval. Po nárazu do svodidel měl vypadnout zpoza volantu," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.


Autobus plný lidí bez řidiče zachránil softwarový specialista. To bude špatný, říkal si

Jednačtyřicetiletý cestující Ivo Raisr převzal dnes ráno za jízdy řízení linkového autobusu na rychlostní silnici z Liberce ve směru na Turnov poté, co řidič zkolaboval. Nikdy předtím autobus neřídil, jeho reakce ale byla duchapřítomná, s vozem...

Podle záchranářů cestující zachránil život nejen řidiči, ale v případě nehody i cestujícím a sobě. „Jen díky jeho perfektní reakci se nikomu nic nestalo a my nemuseli vyjíždět se stanem a vozidlem hromadného neštěstí,“ dodal Georgiev.

„Děkujeme neznámému hrdinovi! Snad se k němu touto cestou naše poděkování a uznání dostane,“ uzavřel.

Autoři | Foto ZZS LK

Štítky autobus, Praha, ZZS LK, řidič zkolaboval, řidič autobusu, Jablonec nad Nisou, Liberec, Hodkovice (Jívka)

Na lince do Prahy zkolaboval řidič. S autobusem do bezpečí dojel jeden z cestujících  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.