Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Zásahovka si došla pro dealery drog. Policisté našli pervitin i střelnou zbraň

Několik měsíců pracovali liberečtí kriminalisté na případů dvojice příbuzných z Hrádecka v rámci operace OBI. Oba muži jezdili do Polska pro pervitin a ten dále přeprodávali na Liberecku. Policie při domovní prohlídce zadržela množství pervitinu na 3000 dávek drogy.

Zadržení jsou muži ve věku 26 a 36 let. „Oba se velkou měrou podíleli na distribuci pervitinu pro drogově závislé na Hrádecku, Chrastavsku a Liberecku, ale i pro drobné pouliční dealery,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté minimálně 300 gramů pervitinu, což odpovídá množství pro 3000 dávek. Kromě pervitinu zajistili dále několik desítek kusů tablet extáze s účinnou látkou MDMA, dále větší množství marihuany a také finanční prostředky pocházející z distribuce i střelnou zbraň. „Během domovní prohlídky se podařilo kriminalistům zajistit také věci pocházející z trestné činnosti, a to odcizená jízdní kola,“ dodal mluvčí.



Pro pervitin jezdili oba muži téměř denně do sousedního Polska. „Tento případ vystihuje aktuální situaci na Liberecku. Pervitin užívaný konzumenty pochází z velké části ze sousedního Polska, kde je v příhraničí vyráběn polskými výrobci," řekl Pavel Folprecht, vedoucí TOXI týmu Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.

Oběma mužům hrozí dva roky až deset let vězení.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pervitin, policie, Hrádecko, dealeři, metamfetamin, Liberecký kraj, Polsko, domovní prohlídka, OBI

FOTO, VIDEO: Zásahovka si došla pro dealery drog. Policisté našli pervitin i střelnou zbraň  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.