Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Hasiči už několik hodin bojují s požárem odpadu v liberecké spalovně

, aktualizováno 19. září 2019, 11:30

Hasiči Libereckého kraje od noci zasahují u požáru odpadu určeného ke spalování ve spalovně v centru Liberce. Vzhledem k těžce přístupnému objektu je zásah pro hasiče velmi náročný.

O případu požáru v areálu společnosti Termizo informovala mluvčí hasičů Lucie Hložková. „Hasiči se dovnitř snaží dostat pomocí hydraulického vybaveni,“ uvedla před pár hodinami mluvčí. Jednotky nasadily dva vodní proudy. Podle předběžných informací se naštěstí událost obešla bez zranění. 


Na místě zsahovaly tři jednotky. Podle aktuálních informací byla na místo povolána speciální technika pro rozhrabávání hořícího odpadu. „Hasiči ochlazovali vrata bunkru, které dlouhou dobu nebylo možné otevřít. V tuto chvíli se hasiči dostali k ohnisku požáru a pokračují hasební práce,“ sdělila Hložková.

Mluvčí zároveň ujistila, že se lidé nemusí bát úniku toxických látek do ovzduší. Zároveň je ale doporučeno, aby se lidé zbytečně k místu požáru nepřibližovali a moc nevětrali. V okolí probíhá monitoring ovzduší, ale kouř není toxický.

Aktuálně je požár pod kontrolou. „Na místě je zřízen štáb velitele zásahu. Jsou zde nejen zástupci firmy Termizo, ale také povodí Labe a odboru životního prostředí města Liberec,“ dodala mluvčí. Na místo byla přivolána těžká technika a prostředky z chemické laboratoře Kamenice.

Foto HZS LK

Štítky požár, odpad, Liberec, hasiči, Liberecký kraj, TERMIZO, spalovna, Labe

FOTO: Hasiči už několik hodin bojují s požárem odpadu v liberecké spalovně  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.