Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Místo hub sbírali pokuty. Policisté se v Jizerkách zaměřili na špatně parkující houbaře

Houbařská sezona je v plném proudu a lesy jsou kromě houbařů plné i jejich aut. Do Jizerek se proto v rámci preventivní akce vydala i policie. Během chvíle narazila na desítku aut. Jejich majitelé tak dostali pokutu.

„Je stále mnoho řidičů, kteří jsou neukáznění a odmítají respektovat v lese umístěná dopravní značení či fakt, že se nacházejí v chráněné krajinné oblasti. Dopravní značení, která jsou v lesích umístěná, tam nejsou jen tak náhodou,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jde o oblast CHKO Jizerské hory, policisté tentokrát kontrolovali okolí Nové Louky a přehrady Souš. „Policisté museli řešit na desítku řidičů, kteří vůbec nerespektovali dopravní značení a ani skutečnost, že se nacházejí v chráněné krajinné oblasti, a svá vozidla odstavili tam, kde je to zrovna napadlo, mnohdy přímo v lese,“ řekla mluvčí.



Takovým řidičům nechali policisté za stěračem pozdrav o spáchání přestupku. „Tato jednání se nelíbí i samotným návštěvníkům lesů a také lesníkům. Objevují se oznámení občanů, kteří si na porušování zákazu stěžují, zejména pak s ohledem na ochranu životního prostředí, poškozování dřevin a v neposlední řadě plašení zvěře,“ dodala Šrýtrová.

Od července už policisté uložili neukázněným řidičům padesát pokut.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pokuty, policie, houbaři, parkování, Jizerské hory, les, houbaření, dopravní značka, chráněná krajinná oblast, houby, Nová Louka

Místo hub sbírali pokuty. Policisté se v Jizerkách zaměřili na špatně parkující houbaře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.