Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Policisté hledali v kamionech nelegální migranty. Využili i přístroj, který odhalí tlukoucí srdce

Policisté společně s celníky vyrazili v minulém týdnu na kontrolu kamionů ke dvěma hraničním přechodům. Zaměřili se především na nelegální migranty, kteří by se mohli ukrývat v nákladních prostorech kamionů.

Hlídky se vydaly na přechody do Hrádku a Harrachova. „Do akce byl nasazen také detektor na detekování tlukotu srdce – Heartbeat, který mají policisté cizinecké policie v Liberci již více jak tři měsíce k dispozici,“ uvedla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policisté během akce zkontrolovali pět osobních vozidel, tři dodávky, čtyři nákladní vozidla do 3,5t a deset nákladních vozidel nad 3,5t.



Žádného migranta během kontrol policisté neodhalili, řidiči kontrolovaných aut ale spáchali pět přestupků. „I přestože se nepodařilo zjistit během policejní akce žádný případ přepravy osob nelegálně vstupujících na území Schengenského prostoru, budou policisté v podobných akcích na území Libereckého kraje i v brzké době nadále pokračovat,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, celní správa, heartbeat, migranti, kontroly, Cizinecká policie, Liberec, Harrachov, Schengenský prostor, Liberecký kraj

FOTO, VIDEO: Policisté hledali v kamionech nelegální migranty. Využili i přístroj, který odhalí tlukoucí srdce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.