Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na útěku z výchovného ústavu na nádraží okradli ženu o peněženku

Dvojici chlapců ve věku 14 a 15 let zadržela ve čtvrtek odpoledne policie. Na útěku z výchovného ústavu totiž chtěli přijít k penězům a na českolipském nádraží okradli čtyřiatřicetiletou ženu.

Chlapci se nejprve ženy zeptali, kdy jede vlak do Ústí nad Labem. „Ve skutečnosti šlo o zastírací manévr. Zajímala je jen její kabelka, kterou měla položenou na lavici vedle sebe. Když se jim podařilo ženu rozptýlit, starší z nich toho využil a ukradl jí z kabelky peněženku, se kterou utekl,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Okradená žena stačila popadnout mladšího kluka za rukáv a požadovala po něm, aby jí dovedl k jeho kamarádovi. Také mu řekla, že zavolá policisty. V té chvíli se rozeběhnul a zmizel v budově nádraží. Okradená se ale nevzdala a utíkala za ním. „Podařilo se jí zadržet mladíka, který jí ukradl peněženku. Druhého odchytili dva kolemjdoucí mladí muži,“ dodala mluvčí.

Potom už na místo dorazila policejní hlídka, která zjistila, že zadržení už peněženku nemají a že po nic bylo kvůli útěku z výchovného ústavu vyhlášeno celostátní pátrání. „Mladíci nakonec policisty dovedli na místo, kam ukryli odcizenou hotovost ve výši 450 korun a s jejich "pomocí" policisté našli i odhozenou peněženku se všemi doklady a platební kartou. Ještě téhož dne oba předali pracovníkům výchovnému ústavu,“ řekla Baláková.

Starší z dvojice se bude před soudem pro mládež zodpovídat z krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku a jeho rok mladšímu kamarádovi může stejný soud uložit nějaké preventivní výchovné opatření.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nádraží, česká lípa, policie, výchovný ústav, krádež, peněženka, Ústí nad Labem

Na útěku z výchovného ústavu na nádraží okradli ženu o peněženku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.