Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po ztracené houbařce pátral i vrtulník. Pohřešoval ji manžel

Policisté, psovod, hasiči, a nakonec i policejní vrtulník s termovizí pátral po třiasedmdesátileté ženě, která si vyrazila v pátek po obědě na houby. Jenže ani po několika hodinách se nevrátila a její manžel zalarmoval policii.

Žena šla na houby v okolí Velkého Grunova. „Policisté začali ihned organizovat pátrací akci, do které byla nasazena nejen více jak desítka policistů, více jak desítka hasičů a také policejní psovod a byl přizván i policejní vrtulník s termovizí. Vzhledem k tomu, že pátrací akce probíhala ve večerních hodinách, měly složky Integrovaného záchranného systému ztížené podmínky při prohledávání lesního terénu,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Celá pátrací akce měla nakonec šťastný konec. „Krátce před půlnocí obdrželi policisté dobrou zprávu od strojvedoucího osobního vlaku, který spatřil na základě poznatku ženu uvedeného popisu u Velkého Grunova, jak šla a vedla jízdní kolo. Žena byla v pořádku, avšak s ohledem na svůj zdravotní stav a také celodenní únavu, se nestačila včas vrátit domů,“ dodala mluvčí.

Varování pro houbaře

Policisté radí občanům, aby se na houby vydávali, pokud je to jen možné minimálně ve dvou a zároveň aby u sebe měli mobilní telefon.  Při procházce v lese u nich mohou nastat i náhlé zdravotní problémy. V těchto dnech se již také brzy stmívá a rychle se i ochlazuje. Dále doporučujeme, aby se nevydávali do neznámého terénu a také aby vyhodnotili dobře své fyzické síly a měli i dostatečně teplé oblečení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky houby, houbaři, pátrání, policie, vrtulník, manželé

Po ztracené houbařce pátral i vrtulník. Pohřešoval ji manžel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.