Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V České Lípě hořela ráno tři auta, někdo je zřejmě zapálil

V České Lípě nejspíš řádí žhář. Dnes časně ráno tam hasiči likvidovali požáry tří osobních automobilů. Všechny nejspíš někdo zapálil. Oheň na vozech napáchal škodu zhruba za 250 tisíc korun. Hasiči pro podezření z úmyslného zapálení případ předali policii, na které je teď vypátrání pachatele.

Podle mluvčí hasičů Zdenky Štrauchové nelze vyloučit, že jsou oba požáry dílem jediného pachatele. "První událost byla ohlášená ve 2:07 hodin v České Lípě v ulici Malá, požár tam zasáhl celý vůz včetně vnitřního prostoru, poškozená byla i lampa veřejného osvětlení a vedle stojící automobil," uvedla mluvčí.

O chvíli později museli hasiči přejet do sousední Partyzánské ulice k požáru fabie. Plameny poničily především zadní část auta, škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun, v prvním případě ji vyšetřovatel odhadl na 40 tisíc až 50 tisíc korun.

Vyšetřování případu už převzala policie. Podle českolipské policejní mluvčí Ivany Balákové byl mimo fordu a fabie ohněm poškozen také Opel Astra. "Přesná škoda dosud známa není a bude se k ní vyjadřovat soudní znalec. Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci," dodala Baláková.

Hořící automobil ale hasili ráno také v Jablonci nad Nisou. "Ve 03:25 dostali přes tísňovou linku 112 informaci o požáru vozu Opel Frontera stojícího v garáži rodinného domu v ulici Panenská," řekla Štrauchová. Během deseti minut se podařilo oheň uhasit, z garáže hasiči vynesli propan-butanovou lahev a také několik kanystrů z benzinem. Vůz z garáže vytáhli pomocí navijáku cisterny. "Škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta na 160 tisíc korun, příčinou byla technická závada na elektroinstalaci," dodala mluvčí.

S využitím ČTK

Štítky Česká Lípa, požár, garáž, Opel Astra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V České Lípě hořela ráno tři auta, někdo je zřejmě zapálil  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.