Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Frýdlantu kdosi platil falešnou bankovkou

V Libereckém kraji se objevila další falešná bankovka. Tentokrát jde o dvousetkorunu, se kterou zaplatil jeden z hostů v nejmenovaném frýdlantském baru. Bankovku zajistili 25. května kriminalisté, kteří ji odeslali na expertízu do České národní banky. Kde se bankovka vzala, není zatím jasné.

„Případem se v současné době zabývají liberečtí kriminalisté, kteří pracují na jeho objasnění. Pachateli za přečin padělání a pozměnění peněz hrozí trest od jednoho do pěti let,“ doplnila mluvčí policie Bohdanka Capuličová.

Není to tak dávno, co pozornost prodavaček obchodu Billa v nákupní galerii Plaza prověřil ve dvaapadesátiletý zákazník. Ten se v březnu rozhodl svůj nákup za pár korun zaplatit tisícieurovou bankovkou. Taková bankovka však neexistuje a místo nějakých pětadvaceti tisíc korun, které mu měla prodavačka vyplatit zpět, odcházel v doprovodu policie.

„Bankovka měla odlišnou barvu a zjevně se jednalo o padělek. Strážníci proto podezřelého dvaapadesátiletého zákazníka předali policii pro podezření z trestného činu padělání a pozměňování peněz,“ sdělila mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Ještě kurioznější případ řešili policisté před třemi lety v nedalekém Rumburku, kde se ženě podařilo zaplatit žertovnou tisícieurovkou. Přestože taková bankovka neexistuje, jeden z prodavačů ji zákaznici klidně vyměnil za české koruny. Nezarazily ho ani erotické motivy, které tisícieurovka obsahovala. Že peníze nejsou pravé, navíc netušila ani žena, která s nimi do obchodu přišla. Své přítelkyni ji dal muž z Mikulášovic, aby ji šla vyměnit za koruny. Jeho žert však tehdy žena vzala vážně.

Štítky Frýdlant, Liberecký kraj, Česká národní banka, peníze, policie, Billa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Frýdlantu kdosi platil falešnou bankovkou  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.