Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragický školní výlet. Při požáru chaty uhořeli dva lidé

Tragicky skončil školní výlet pro jednu ze středních škol z Libereckého kraje. Při požáru na rekreační chatě poblíž Kněžmostu, kde trávili studenti školní výlet, zemřeli v noci ze čtvrtka na pátek dva lidé. Podle informací redakce by se mělo jednat o maturanta a jednoho zaměstnance. Několik desítek ubytovaných lidí museli hasiči evakuovat.

O požáru v rekreační chatě u Drhlenského rybníka se hasiči dozvěděli po druhé hodině ranní. V době jejich příjezdu byla požárem již zcela zasažena střecha hlavní budovy. Na místo se postupně sjelo dvanáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

"Nasazen byl i služební pes vycvičený k detekci akcelerantů," popsala mluvčí policie Lenka Sikorová a dodala: "Okolo čtrnácté hodiny odpolední bylo na místě ukončeno šetření. Kriminalisté společně s vyšetřovateli Hasičského záchranného sboru nyní prověřují několik verzí příčin požáru, nařízeny budou i odborné expertízy."

Záchranáři ošetřili tři zraněné, několik desítek lidí bylo evakuováno. Z chaty se včas nedokázala dostat dvojice osob, kterým už záchranáři nedokázali pomoci.

Podle informací redakce byli v objektu ubytováni studenti Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské z Železného Brodu a jejich doprovod. Těm měl jejich školní výlet po pěti dnech končit právě v pátek.

Před školou i budovou Krajského úřadu Libereckého kraje proto od pátečního rána visí černá vlajka. "Liberecký kraj, jako zřizovatel Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném Brodě, je připraven podat v této těžké situaci pomocnou ruku škole, žákům, učitelům i jejich rodinám a blízkým. Současně na budově Krajského úřadu Libereckého kraje vlaje černá vlajka," řekl po tragédii hejtman Martin Půta.

Celou nešťastnou událost nyní vyšetřují středočeští kriminalisté.

Další informace zjišťujeme

Štítky výlet, požár, chata, Liberecký kraj, Kněžmost, Hasičský záchranný sbor, Martin Půta, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragický školní výlet. Při požáru chaty uhořeli dva lidé  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.